Wadorijke

Wadorijke (Kennedy x Nurprimus x Heidelberg)
Elite,Sport springen, Sport dressuur

DSC_3379  IMG-20140618-WA0000

Wadorijke (merrie) is geboren op 15 mei 2003 en is voortgekomen uit de combinatie van de hengst Kennedy en de merrie Hadorijke (Nurprimus x Heidelberg). Wadorijke komt uit de zeer bekende Lady-reveil stam merrielijn 27, fokfamilie 23. Haar oma Urijke bracht de in Oldenburg goedgekeurde dekhengst Fatalist(v. Farn). Overgrootmoeder Peggy bracht de ook in Oldenburg gekeurde hengst Brandy Time (v. Ulft). Verder is deze merrielijn bekend om de vele goede sport- en keuringspaarden.

Wadorijke is begin 2008 bij ons gekomen. Op dat moment was zij ongeveer één maand zadelmak. In de loop van 2008 kwamen wij er per toeval achter dat Wadorijke een talentvol springpaard is. In November 2008 heeft ze onder Ester Blekkink een goede IBOP springproef gelopen. Hierbij behaalde zij de volgende cijfers: Stap:7, Draf: 6½, Houding & Balans: 7½, Galop: 7, Refexen: 8, Techniek: 7½, Vermogen: 7, Instelling: 8, Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid: 8,  Aanleg als springpaard: 7½, Totaal: 75½ punten. Met deze cijfers behaalde zij het ster-predikaat.

In Augustus 2009 hebben wij haar met behulp van Aris van Manen voorgebracht op de centrale keuring. Hierbij mocht ze in haar groep van 12 merries als derde opstellen en werd ze gepromoveerd tot Elite (spr) merrie.

Ook brachten wij Wadorijke uit in de dressuursport. In anderhalf jaar tijd werd ze van de B naar de Z2 dressuur gereden en in November 2009 behaalde ze bij haar eerste Z2 start voldoende punten voor het sport (dress) predikaat.

Wadorijke is in het najaar van 2014 verkocht naar Italië.

Klik hier voor stamboom Wadorijke.

Kennedy

Kennedy (Ferro x Saluut)

nurprimus

Nurprimus (Pinturischio XX x Duden II)

Heidelberg

Heidelberg (Largo)(Ladykiller XX x Heidelberg)

 

Fatalist B (v. Farn)komt uit Urijke, de oma van Wadorijke. Fatalist B is een goedgekeurde hengst bij het Oldenburger stamboek

Fatalist sprong

Fatalist B (v. Farn)

 

 

 

 

 

 

fatalist

Fatalist B (v. Farn) ggh Oldenburg

Nakomelingen Wadorijke:

2010: Floorrijke SB (v. Applaus)
2011: Gozarijke SB (v. Jazz)

Wadorijke met Floorrijke 2957

Floorrijke SB (v.Applaus)

Wadorijke met Gozarijke 6886

Gozarijke SB (v. Jazz)