Solar Boy SB geselecteerd voor de Borculo Early Summer Action 2022

Solar Boy SB is geselecteerd voor de Borculo Early Summer Action 2022. Deze online veulenveiling start op dinsdag 7 juni en sluit op donderdag 9 juni.

De moeder van Solar Boy SB is de Ster, Voorlopig Keur, Preferent, Prestatie, PROK merrie Elena.
Enkele nakomelingen van Elena:
Jaguar SB (v.Everdale), Ster, ZZ licht dressuur
Katouch SB (v. Ferdeaux), 2de bezichtiging, Z2 dressuur
Lilly-Lena SB (v. Ferdeaux), Elite
Mila-Lena SB (For Romance I), Elite, NMK

Solar Boy SB komt uit de Hagedoorn stam, merrielijn 46, fokfamilie 232.
Uit deze merrielijn komen verschillende goedgekeurde hengsten zoals Ulft (le Mexico x Pericles XX), Indian Summer (Wynton x Flemmingh), Tik Tok (Glock’s Toto JR x Flemmingh), Nilena (Burggraaf x Nimmerdor) en Onassis (Obelisk x Nimmerdor).

Ook Rilena (Flemmingh x Nimmerdor) komt uit deze merrielijn, zij werd reserve kampioen van Nederland en Europees keuringskampioen in Brussel.

Elena drachtig

Elena is op 14 april geïnsemineerd met de hengst Bloomberg (Bon Coeur x Don Index), dit is de verrichtingskampioen van het najaarsonderzoek van het KWPN.

Vandaag zijn we voor controle geweest bij de dierenarts, en ze is drachtig.

Lilly-Lena SB geslaagd voor de Ibop

Gisteren heeft Lilly-Lena SB succesvol een IBOP proef gelopen in Luttenberg met Lisanne der Nederlanden.
Ze is geslaagd met de volgende punten: Stap 7,5 ; Draf 8 ; Galop 7,5 ; Souplesse 7,5 ; Houding en balans 8; Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid 7,5 ; Aanleg als dressuurpaard 8 ;Totaal: 77 punten.

Hiermee heeft ze het Elite predicaat behaald.

Lilly-Lena SB (Ferdeaux x Wynton)

Mila-Lena SB op NMK

Vandaag zijn we met Mila-Lena SB naar de KWPN Nationale Merriekeuring in Ermelo geweest, hier kwamen de beste 32 driejarige dressuurmerries van Nederland strijden om de titel. Ze liet zich goed zien en ze wordt nu getraind voor de IBOP in het najaar.

Mila-Lena SB topper op stamboekkeuring Brummen

Vandaag is Mila Lena SB (v. For Romance) voorgebracht op de stamboekkeuring te Brummen.
Ze behaalde het Ster predicaat met de volgende punten:
Exterieur 85 punten
Stap 75, Draf 85, Galop 80 en houding 85 punten.
Van de jury kreeg ze het volgende commentaar:
de modern gelijnde For Romance-dochter Mila-Lena (uit Elena ster pref PROK van Wynton). Zij verdiende met verve een uitnodiging voor het NK driejarige merries. Mila-Lena is een elegante merrie die veel jeugd uitstraalt. Het fokproduct van E.R. Santman uit Bronkhorst, met als mede-geregistreerde I.M.G.A. Santman-Berends, wist dan ook de prachtige score van 85 punten te krijgen voor haar functionele exterieur. Marian Dorresteijn: “Deze merrie beschikt over een sterke bovenlijn en een goede schoft-schouderpartij. De stap is zuiver, in draf schakelt ze heel makkelijk en toont ze veel souplesse. Ze heeft een goede sprong in galop, jammer dat ze in deze baan iets vlug was waardoor ze nog wat meer mocht dragen.” Met 85 punten voor haar fraaie exterieur en 80 punten voor beweging zien we haar op 15 augustus terug in Ermelo.
https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:21440

Tevens ontving ze een uitnodiging voor de NMK (Nationale Merrie Keuring) op 15 augustus te Ermelo.

Mila-Lena SB (For Romance x Wynton)
1 2 3 4